Over Theebloemen

Losse theebloemen

Een theebloem is een bundeltje thee-bladeren, welke een prachtige bloem ‘verpakken’. De bladeren van de theebloem zijn met een katoenen draadje verbonden tot een kleine bol. Zodra de ‘theebloem’ in aanraking komt met heet water ontvouwt de theebloem zich. Vervolgens komt een prachtige bloem tevoorschijn.

De thee, afkomstig van de theebladeren mengt zich al snel met het hete water en zorgt voor een lekkere thee met milde smaak, bovendien is het ontvouwen van de theebloem in een glazen theepot prachtig om te zien.

Er zijn verschillende soorten theebloemen op de markt, waarbij het verschil in kwaliteit duidelijk zichtbaar is! Sensatea voert een gevarieerd assortiment theebloemen van de hoogste kwaliteit. We voegen geen kunstmatige geur- of smaakstoffen toe aan onze theebloemen, 100% natuurlijke thee dus. Bovendien zijn al onze theebloemen individueel vacuüm verpakt, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en de theebloem lekker lang vers blijft.

Een Theebloem bereiden;

Na aanschaf van uw theebloemen wilt u natuurlijk niets liever dan deze laten zien aan anderen. Echter, als het de eerste keer is dat u de theebloem gebruikt, bereid ze dan op de juiste manier.

Het goede nieuws is dat het bereiden van `theebloemen` te vergelijken is met het maken van een normaal kopje thee. Er is dus weinig om uw zorgen over te maken. Theebloemen zijn, naast de heerlijke milde smaak, een lust voor het oog. Een zorgvuldige bereiding van uw theebloem is dus erg belangrijk.

Neem een ruime glazen theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Kook vervolgens water, schenk dit in en laat het kokende water 2 minuten afkoelen (naar 80 graden). Plaats nu de theebloem in het water. Het katoenen draadje zal langzaam loslaten en de theebladeren zullen zich ontvouwen. Er komt een prachtige bloem tevoorschijn!

U kunt de theebloem laten trekken zo lang u wilt, vervolgens kunt u genieten van een heerlijk kopje groene, zwarte of witte thee. Des te langer u de theebloem laat trekken, des te sterker de smaak.

Bezoek direct onze  online shop om onze theebloemen te bestellen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »