Hoe maak ik ijsthee?

Hoe maak ik ijsthee?

'Hoe maak ik ijsthee' vraagt men regelmatig aan Sensatea. Wij bieden diverse recepten van fruitig, zoet, fris en verkoelend. Kijk in onze blog.

Warme manier om ijsthee te maken:
Breng een liter water aan de kook. Neem je keuze thee en zet het op de manier zoals het hoort. Zwarte thee zet je bijvoorbeeld op 100 graden, terwijl je bij witte en groene thee, het water eerst af moet laten koelen tot een graad of 80. Anders verbrandt de thee en krijg je een bittere smaak.

Doe ongeveer 5 tot 7 gr (3 maatlepel schepjes) losse thee in een filter en laat het een paar minuten trekken. Voeg eventueel suiker of honing toe. Verwijder het filter en voeg fruit of datgene toe wat past in het recept bij de theesoort. Zie diverse recepten. Laat de thee afkoelen in de koelkast en serveer het extra koud met ijsblokjes.

Koude manier om ijsthee te maken:
Je neemt een liter koud water. Neem 5 tot 7 gram (3 maatlepel schepjes) van je keuze thee en doe het in een theefilter. Voeg eventueel suiker of honing toe. Laat de thee in de koelkast een nachtje trekken. Deze methode duurt langer, maar het resultaat is veel verfijnder, je thee krijgt een hele subtiele smaak. Voeg dan de ingrediënten toe die passen in het gekozen recept en serveer je zelfgemaakte ijsthee met ijsblokjes.

Supersnelle manier om ijsthee te maken:
Dit is voor mensen die snakken naar een snelle kan met ijsthee. Neem een grote kan en vul deze voor een kwart met gekookt water. Neem je lekkerste thee en laat het een paar minuutjes trekken. Houd je van zoet. voeg dan suiker of honing toe. Verwijder het filter en vul de kan nu af met koud water en ijsblokjes. Voeg eventueel een partje citroen of sinaasappel toe en een takje munt en binnen een handomdraai heb je een verfrissende zelfgemaakte ijsthee / icetea.

 

Tips:

Je kan de thee wat 'sterker' zetten als normaal wordt gedronken omdat de ijsblokjes zorgen dat de ijsthee wat wordt verdund en dan zal de smaak afnemen. Pas wel op dat het niet bitter wordt!

of

Vries je favoriete ijsthee in, in een ijsblokjes vorm. De volgende keer dat je ijsthee maakt kan je deze ijsklontjes gebruiken, zodat je ijsthee niet waterig wordt. 

 

Diverse recepten:

 

Frisse munt

Groene thee: Marocco munt

1 citroen (in partjes/schijfjes)

Eventueel honing/suiker naar smaak

 

Fruitige ijsthee

Fruit thee: Summer breeze

Citrus vruchten

Evt. honing of suiker

 

Rode ijsthee

Groene thee: Mona Lisa Smile

Aardbeien en kersen

(zoete thee icm zoete vruchten, ik zou hier geen honing/suiker aan toevoegen)

 

Kruidige ijsthee

Kruiden thee: Gember wortel

Citrus vruchten

Takje verse tijm

Evt. honing of suiker

 

Earl Grey ijsthee

Earl Grey thee

Citrus vruchten

Evt. honing of suiker

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »