Wat zijn theebloemen?

Wat zijn theebloemen?

Een theebloem is een bundeltje van groene-, zwarte-, of witte theebladeren, gebonden om één of meerdere gedroogde bloem(en). Zodra de theebloem in aanraking komt met heet water, zullen de theebladeren openen en komt de bloem tevoorschijn. De thee, afkomstig van de theebladeren, dient even te trekken voordat deze gedronken kan worden en zorgt uiteindelijk voor een heerlijk kopje groene-, witte- of zwarte thee.

Hoewel sommige mensen denken dat de theebloem een oude traditie is, schijnt deze pas rond 1980 voor het eerst geproduceerd te zijn. De theebloem is ontstaan In China en werd later (rond 2000) pas ontdekt in het Westen, tegelijkertijd met de opkomst van de Aziatische keuken. Elke theebloem wordt met de hand gemaakt, een echt stukje Chinese kunst!


Een theebloem (vaak aangeduid als Bloementhee, Blooming Tea of Flowering Tea) wordt meestal geserveerd in een glazen theepot of theeglas, om het ontvouwen van de theebloem te kunnen ervaren. Een theebloem is gemaakt om meerdere keren op te schenken, waardoor er zeker 10 koppen thee uit één theebloem gehaald kunnen worden.


Er zijn verschillende soorten theebloemen op de markt, met elk hun eigen smaak en karakter. Er worden verschillende soorten bloemen gebruikt, waaronder de jasmijnbloem, lelie bloem,en goudsbloem, waardoor elke theebloem weer anders is. Elke theebloem is uniek van smaak en zorgt voor een unieke verrassing in de theepot. Theebloemen worden individueel (vacuüm) verpakt, waardoor de thee minimaal 2 jaar vers blijft, mits deze koel en droog opgeslagen worden.


Bestel hier Sensatea theebloemen.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »