Tips voor een heerlijke High Tea.

Tips voor een heerlijke High Tea.

Een High tea is erg populair. In de winter is het erg knus en gezellig om lekker met elkaar te kletsen en te genieten van de heerlijke smaken thee en de bijbehorende lekkernijen zoals cake, scones, chocolade, sandwiches e.d. Maar hoe zet je nou de perfecte high tea neer?

Gerechten


Een afternoon tea bestaat traditioneel uit sandwiches, scones met jam, en diverse zoetigheden zoals cake, chocolade en taartjes. Alle hapjes zijn met de hand te eten. De gerechten worden van hartig naar zoet geserveerd, zodat de smaken rustig worden opgebouwd. Een goede overgang tussen de hartige en zoete gerechten is essentieel voor je smaak. De hapjes worden bij voorkeur versgebakken geserveerd maar hoeft natuurlijk niet.

Worden de gerechten op een etagère geserveerd dan liggen de sandwiches onder, de scones in het midden en de zoetigheden boven. Men eet dus ‘van onder naar boven’.

 

Thee


De thee maakt de high tea! Net zo belangrijk als de gerechten is de thee die je bij de high tea serveert. Je kan ervoor kiezen om per gang een thee te serveren of om je gasten zelf hun thee te laten kiezen door verschillende soorten thee en papieren theefilters of thee-klemmen op tafel te zetten. Een heerlijke frisse ijsthee zal ook gewaardeerd worden met een heerlijke fruitsmaak. Zie voor recepten in onze blog 'Hoe maak ik ijsthee'.

 

Welke thee bij welk gerecht?


Net als bij de gerechten is het aan te raden om de thee qua smaken rustig op te bouwen. Groene thee en witte thee gaan over het algemeen goed samen met sandwiches. Darjeeling wordt wel beschouwd als de ideale thee voor een high tea. Bij de zoete gerechten kan je kiezen voor theeën met meer uitgesproken smaken, zoals earl grey thee, jasmijnthee (theebloemen) en muntthee Marokkaanse munt. Earl Grey thee gaat bijvoorbeeld goed samen met gerechten waarin citrusvruchten zijn verwerkt, zoals citroen en sinaasappel. Daarnaast vormt het net als jasmijnthee en muntthee een mooie combinatie met (pure) chocolade.

 

Voor elke gelegenheid


Een afternoon tea, of zoals wij het noemen een high tea, is een feest voor elke gelegenheid, denk aan een verjaardag, een vrijgezellenfeestje of een babyshower. Een high tea kan je naar hartenlust aanpassen aan je eigen wensen. Wil je de high tea extra feestelijk maken? Begin dan met een glas prosecco of champagne. Wil je meer hartige gerechten? Begin dan de high tea met een kopje soep en/of een hartige taart. Of kies voor producten van het seizoen, zoals aardbeien, frambozen, appel en kaneel.

 

Presentatie & aankleding

Iedereen vindt het leuk om per post een bijzondere uitnodiging te ontvangen. Het organiseren van een high tea begint dan ook met het versturen van persoonlijke uitnodigingen. Zo komt iedereen in de juiste stemming. Tijdens de high tea kan je er voor kiezen om alle gerechten op tafel te zetten of om deze in drie gangen uit te serveren. Bloemen, servetten, eventueel kaarsen en een eigengemaakte menukaart.

Vermijd bij voorkeur grote mokken en kies voor een leuke kop en schotel. Geen 12-delig servies thuis? Geen probleem. Op rommelmarkten vind je kopjes en schoteltjes te kust en te keur. De kopjes en schoteltjes hoeven niet bij elkaar te passen. Een bonte verzameling van serviesgoed op tafel is minstens zo gezellig. Hetzelfde geldt voor de bordjes voor de gerechten/hapjes. Bestek is niet nodig. Alle hapjes kunnen immers uit de hand gegeten worden. Vergeet alleen niet de theelepeltjes voor de liefhebbers van suiker. Naast suiker kan je ook nog kandij, citroenpartjes, melk, honing, kaneelstokjes en verse munt op tafel zetten, voor extra (smaak)beleving.

 

Bron: HighTeaWereld 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »