Zelf theebloemen maken

Zelf theebloemen maken

Zelf theebloemen maken

In dit artikel leggen we uit hoe je zelf theebloemen kunt maken. Je zult versteld staan hoe makkelijk en leuk het maken van theebloemen is.

Laten we starten met de benodigdheden:
Enkele eetbare bloemen
Verse groene theebladeren
Katoenen draad
Naald
Oven
bakplaat

1. Neem enkele eetbare bloemen, wanneer ze volledig in bloei zijn. De aroma`s zijn op dit moment het best. Kies slechts één bloem of een mix van meerdere bloemen. Zo smaakt kamille en goudsbloem goed samen, net als citrus en jasmijn.


2. Spoel de bloem voorzichtig af met koud water en ontdoe de bladeren van de stengels.  Als je gebruik maakt van meerdere bloemen bundel je de bloemen met een touw of elastiek en hang je de bloemen ondersteboven op een koele, donkere plek tot ze volledig zijn gedroogd. Dit kan enkele dagen duren.


3. Knip een stuk van de stengels af, zodat er ongeveer een halve centimeter aan stengel overblijft. Leg de bloemen naast elkaar met gedroogde zwarte, groene of witte thee bladeren er omheen.


4. Rijg een naald met witte katoenen draad en schuif de naald door de bloem, precies op de plek waar de stengel en de bloem samenkomen. Wikkel de draad drie keer om de stengel van de bloem.


5. Voeg eventueel meerdere bloemen toe. Ook bij deze bloemen schuif je  de naald door de bloem en wikkel je de draad driemaal om de stengel. Voeg vervolgens de theebladeren toe door de naald met hetzelfde draadje door de bladeren de schuiven, liefst zo ver mogelijk aan de onderkant van het blad. Wikkel de draad tenslotte nog enkele malen om het bundeltje. Als het goed is heeft u nu een bundeltje van theebladeren en bloem(en).


6. Plaats het bundeltje op een bakplaat en verhit het ongeveer 30 minuten op 80 graden Celsius. Na enkele minuten zullen de theebladeren naar binnen gaan krullen en een kleine bal vormen. Laat de `theebloem` op de bakplaat liggen tot de bal klein en zacht is.


7. Laat de theebloem afkoelen. Als de theebloem volledig is afgekoeld zal de theebloem niet meer vochtig aanvoelen. Je theebloem is klaar om te gebruiken, veel thee-plezier! Wil je de theebloem nog even bewaren? Bewaar deze dan op een koele, donkere plek.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »