Thee uit China

Thee uit China

De oude Chinese theegewoonten hebben geleid tot een indrukkend assortiment aan Chinese theesoorten. Sommigen daarvan worden nog altijd volgens de eeuwenoude traditie gemaakt.

Chinese groene thee kan tot verschillende vormen worden verwerkt, zoals theebloemen of de kleine balletjes Gunpowder thee, die in de theepot ratelen als kogeltjes. Een ander voorbeeld is de fraai gebogen Chun Mee thee, die ook wel `edele wenkbrauw` wordt genoemd. Sommige kwalitatief goede theeplanten groeien temidden van bloesembomen of bergorchidee├źn en de beste jasmijnthee wordt gemaak door gesloten bloemen een nacht in de theedoos te leggen, zodat ze zich openen en hun bedwelmende geur afgeven aan de theebladeren. Dit proces wordt meerdere malen herhaald.

Chinese zwarte thee is vaak zacht geurend en verfrissend, zoals de opgerolde Keemum met zijn roodbruine aftreksel, en thee uit de provincies Yunnan en Szechuan, met sporen van amandelen, bloemen en specerijen. Deze thee werd vroeger voor transport tot vlokken geperst, die tegenwoordig een meer decoratieve waarde hebben. Lapsang Souchong is een gerookte theesoort. Oolong is een van de meest verfijnde soorten Chinese thee.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »