Thee als schoonheidsmiddel

Thee als schoonheidsmiddel

Thee is niet alleen maar dorstlessend en geneeskrachtig. thee wordt ook veel gebruikt als cosmetisch product. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten wordt groene thee verwerkt in zonnecrèmes, gezichtsmaskers, antirimpelcrèmes en anticellulitispreparaten.

De Japanners hebben altijd al theemengels bereid die de gezichtshuid van binnenuit laten stralen, bovendien gebruikten ze thee om hun huid plaatselijk te behandelen en hun haar gezond en glanzend te houden. Tijdens de 2de wereldoorlog. toen kousen schaars waren, kleurden vrouwen hun benen met koude thee in een poging de vleeskleurige tint van kousen te imiteren.

Het badritueel

Om de voordelen van thee nog beter uit te buiten, kun je terwijl je het bad laat vollopen een paar theezakjes in het water laten trekken. Groene thee beschermt namelijk de huid. Pepermuntthee werkt activerend en de aromatische dampen helpen tegen neusverstoppingen. Het verzachtende aroma van kamille of lavendel ontspant, kalmeert de hyperactieve geest en daarnaast zijn deze kruiden een probaat middel tegen huidirritati en huidafwijkingen als eczeem en psoriasis. Een lauw kamilleblad is ideaal voor kinderen en baby`s die een te gevoelige huid hebben voor de meeste commerciële zepen.

Van top tot teen

Als je voeten vermoeid zijn, voeg dan een paar zakjes pepermunt- of ginsengthee toe aan een kom gekookt water en leg wat knikkers op de bodem. Zet je voeten erin en laat ze over de knikkers rollen. Veel kruidenmengels zijn ideaal om na het wassen shampoo mee uit je haar te spoelen. Rozenmarijn geeft je haar een gezonde glans, een aftreksel van kamillebloemen versterkt de natuurlijke haarkleur van blondines. Als er na het koken etensluchtjes aan je vingers blijven hangen, giet er dan koude thee overheen.

Koud kunstje

Koude theezakjes vormen een klassa apart als het gaat om het genezen van kwaaltjes. Zakjes uitgeknepen, koude kamillethee kunnen op de oogleden worden gelegd om wallen en vermoeidheid te bestrijden. Hier kunt u ook één van onze theebloemen met kamille voor gebruiken. Tegen zwellingen, na bijvoorbeeld een injectie, leg je een gebruikt zakje groene thee op de huid. Een blauw oog kun je behandelen met een warm zakje zwarte thee.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »