De perfecte kop thee

De perfecte kop thee

Hoe u de thee zet, is afhankelijk van uw smaak en de gebruikte thee en bereidingswijze. Experimenteer eens met deze richtlijnen.

1. Gebruik voor zwarte thee en oolong thee één afgestreken theelepel hele bladeren per kop, en iets minder gebroken thee, tenzij u van sterke thee houdt. Gebruik voor groene thee en fijne witte thee twee afgestreken theelepels per kop.

2. Gebruik vers koud water en breng het aan de kook. Laat het water niet doorkoken, want dan wordt de zuurstof aan het water onttrokken en smaak de thee minder fris. Gebruik vooral geen heet water uit een koffieautomaat, zeker niet voor theebloemen. Het water is niet heet genoeg om de theebloem te openen.

3. Verwarm het theeglas of theepot door het om te spoelen met heet water.

4. Gebruik voor zwarte thee en oolongthee kokend water. Het water voor witte thee en groene thee dient u eerst even af te laten koelen (80 graden celsius), voordat u het op de theebladeren schenkt. Hetzelfde geldt voor een theebloem.

5. Zwarte thee van hele bladeren moet ongeveer vijf minuten trekken, van gebroken bladeren 2 tot 3 minuten. Fijne Darjeeling en groene thee moeten twee tot drie minuten trekken. De trektijk van Oolong thee bedraagt zeven minuten en die van witte thee 10 minuten. Laat vooral groene thee (van theebloemen) niet te lang trekken, de thee kan erg sterk en bitter worden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »