Japanse theeceremonie

Japanse theeceremonie

De Japanse theeceremonie is een ritueel dat het maken, serveren en drinken van thee omvat. De gasten komen door een tuin bij het theehuis, waar ze na het wassen van de handen en de mond naar binnen gaan. De theemeester serveert voedsel met ingredi├źnten, kleuren en vormen van het seizoen en twee soorten thee.

De thee die wordt geserveerd is de Matcha, de fijnste groene poederthee, die met een kleine garde of bamboe theekwast  in de theekom met heet water wordt gemengd. De eerste thee is dik en de gasren nemen om beurten enkele slokjes uit dezelfde kom. De voornaamste gast vraagt naar de naam van de thee en vervolgens spreken alle deelnemers hun waardering uit over de gebruiksvoorwerpen en de theekom. De tweede, dunnere thee heeft een opgeklopte schuimlaag en wordt in afzonderlijke kommen geserveerd. Het ritueel belichaamt de waarde van respect, delen en attentheid; de basis van gastvrijheid in de Japanse cultuur.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »